Ilse Hornman-Remie

 • 471 Klik(s)

Over Ilse Hornman-Remie

Sinds 1 februari 2014 ben ik werkzaam als fysio -en manueel therapeut bij MTC de Fysioclub.

Voor mij staat MTC voor een innoverende en toonaangevende praktijk met veel aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen. De open communicatie binnen het team draagt bij aan de complete en effectieve zorg die MTC aanbiedt.

Binnen MTC is bewegen een significant onderdeel van het behandeltraject. Ik kan mij in deze filosofie goed vinden omdat sporten een belangrijk onderdeel is van mijn leven. Ik ben opgegroeid met turnen en tennis en momenteel richt ik mij met name op kickboksen en krachttraining.

Na eerst de studie fysiotherapie te hebben afgerond heb ik voor verdere verdieping de Master Manuele Therapie aan de SOMT in 2012 behaald. De voorliefde voor sport en de visie van manuele therapie vertaalt zich naar een grote interesse in (sport gerelateerde) orthopedische klachten van het houdings –en bewegingsapparaat.

De combinatie tussen manuele- en sportfysiotherapie is m.i. zeer complementair. Om deze reden ben ik in 2015 gestart met de Master Revalidatiewetenschappen met afstudeerrichting Sportfysiotherapie aan de Vrije Universiteit in Brussel en heb ik deze studie momenteel afgerond (2017). De combinatie van praktijk en wetenschap binnen de zorg spreekt mij erg aan.

Samen met de patiënt ga ik op zoek naar de oorzaak van de pijn, worden de klachten en de ontstaanswijze inzichtelijke gemaakt en uiteraard wordt er een patiënt specifiek behandelplan opgesteld. Naast het opheffen van (gewrichts)stoornissen bestaat dit behandelplan uit goede instructies, begeleiding, adviezen en trainingen om de balans terug te vinden tussen belasting en belastbaarheid en return to play, want; 'The stronger you are, the better you feel!'

Aandachtsgebieden:
Sportfysiotherapie en specifieke vraagstellingen
Schouderrevalidatie
Orthopedische klachtenbeelden
Echodiagnostiek (schouder) en shockwave

"The stronger you are, the better you feel"

Aandachtsgebied

 • Peespathologie
 • Schouder
 • Wervelkolom

Opleiding

 • MSc.  (aug, 2015 - aug, 2017)

  Vrije Universiteit Brussel

  Afstudeerrichting Sportfysiotherapie

 • Master  (sep, 2009 - sep, 2012)

  SOMT Amersfoort

  Manuele Therapie (SOMT)

0  Beoordeling(en)

Laat een beoordeling achter

Eerst inloggen aub om te beoordelen
Consult Vraag & Antwoord

Ontvang antwoorden op al je vragen

Vraag stellen

Vragen

Nog geen vraag beantwoord